Enquête opstellen

Enquête opstellen

Een enquête opstellen enkele aanwijzigingen

Wanneer je je een enquête wilt gaan opstellen is het belangrijk dat je eerst scherp hebt wat je wilt weten. Op welke "hoofdvraag" wil je uiteindelijk een antwoord hebben? Een hoofdvraag kan bijvoorbeeld zijn: "Hoe waarderen onze klanten onze sauna". Aan de hand van deze hoofdvraag kan je vervolgens thema's uitdenken; thema's zouden in het voorbeeld bijvoorbeeld kunnen zijn: faciliteiten, vriendelijkheid personeel, hygiëne en mogelijkheden van parkeren. Aan de hand van deze thema's kan je vervolgens starten met het enquête opstellen.

online enquete maken


Enquête opstellen stap 2

Zodra je de hoofdvraag, thema's en enquête vragen helder hebt kan je je enquête inladen in een online enquête tool. Zodra je je vragen in de enquête tool hebt gezet kan je verder gaan met het aanmaken van de introductie van de enquête en de introducties van de pagina's. Wanneer je een enquête gaat opstellen is het ook belangrijk dat je een passende uitnodigingse-mail maakt om respondenten uit te nodigen. De laatste fase bij het enquête opstellen in een enquête tool is het toevoegen van opmaak aan je enquête. Voeg een logo toe aan je enquête en bepaal de kleuren die je in je enquête wilt gebruiken.

online enquete maken


Enquête opstellen verspreiden

Wanneer je klaar bent met het opstellen van je enquête dan kan je starten met het verzamelen van respondenten voor je enquête. Je kunt respondenten uitnodigen per e-mail, maar er wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van social media voor het uitnodigen van respondenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Facebook of Linkedin. Een andere optie is om de enquête in je eigen website in te laden en zo respondenten te verzamelen.

Lees ook: Enquête tool toelichting