inleiding enquête

Inleiding enquête

Wat staat er in de inleiding van je enquête?

In de inleiding van je enquête zet je het onderwerp van je vragenlijst: Waar gaat het onderzoek over? Dit kan bijvoorbeeld de klanttevredenheid van klanten van Locatie X zijn. Daarnaast vermeld je uit hoeveel vragen bestaat de vragenlijst en/of hoeveel tijd het kost om de vragenlijst in te vullen. Op die manier weten de respondenten waar ze aan toe zijn. Ook vertel je waar de verzamelde resultaten voor worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het verbeteren van de klantenservice van jouw bedrijf. Vermeld indien van toepassing dat de anonimiteit van de respondent wordt gewaarborgd.

Let erop dat je inleiding niet te lang wordt. Je wilt niet dat men bij het zien van de inleiding al afhaakt met de gedachte “het kost me te veel tijd en moeite om dit te lezen”.

Gepersonaliseerd voorblad

Met de enquête tool van Onderzoekdoen.nl kun je eenvoudig het voorblad van je enquête personaliseren. Respondenten die je via het mailsysteem binnen de tool uitnodigt zien dan bijvoorbeeld hun naam in de aanhef staan. Voor respondent Lars zou het voorblad er dan als volgt uit kunnen zien:


inleiding enquêteDirect gratis starten met je eerste enquête