online Enquête opstellen

Online enquête opstellen

In vier eenvoudige stappen een online enquête opstellen.

Het opstellen van een mooie online enquête is erg eenvoudig. Voor je begint met het invoeren van je enquête is het belangrijk om goed na te denken over het doel van je enquête.

Online enquête opstellen stap 1: Onderwerpen en vragen

Bepaal de thema's van je enquête, welke onderwerpen wil je bespreken in je onderzoek. Vervolgens kan je vragen opstellen over deze onderwerpen, belangrijk hierbij is dat je vragen specifiek en duidelijk zijn.

Lees ook: enquête vragen opstellen

Online enquête opstellen stap: 2: Maak een gratis account aan

Zodra je een idee hebt over de opbouw van je enquête dan kan je gratis een account aanmaken voor onze enquête tool, bekijk meer informatie, of meld je direct gratis aan.

Online enquête opstellen stap: 3: Maak een gratis account aan

Nadat je een account hebt aangemaakt kan je je enquête gaan inrichten. Allereerst geef je je enquête een titel, daarna voeg je pagina's, vragen en andere elementen toe aan je enquête. Wanneer je de structuur van je enquête klaar hebt kan je de opmaak van je onderzoek bewerken zodat deze in de huisstijl van jullie eigen bedrijf is. Bekijk vervolgens het voorbeeld van de enquête om te bekijken of de enquête aan je wensen voldoet.

Online enquête opstellen stap: 4: Nodig respondenten uit

Wanneer je klaar bent met het opstellen van je online enquête kan je respondenten uitnodigen om deel te nemen aan je enquête. Je kunt respondenten uitnodigen per e-mail, doormiddel van een algemene link, doormiddel van een track&trace link, via social media of eventueel door het versturen van een brief.

Hierna is het alleen nog afwachten totdat de eerste respondenten je enquête invullen.

Direct gratis starten met je eerste enquête