Gastvrijheidsonderzoek uitbesteden?

Een gastvrijheidsonderzoek is onmisbaar wanneer gastvrijheid een belangrijk onderdeel is van jouw bedrijf of organisatie. Denk bijvoorbeeld aan horecagelegenheden, hotels en evenementenlocaties. In dit artikel leggen we uit wat een gastvrijheidsonderzoek is, waarom dit van belang kan zijn en hoe wij kunnen helpen bij het uitvoeren van dit onderzoek voor jouw bedrijf of organisatie.  

Wat is een gastvrijheidsonderzoek?

Het gastvrijheidsonderzoek is een grondige evaluatie van de gastvrijheidservaring die jouw bedrijf biedt aan klanten. Benieuwd hoe gastvrij jouw bedrijf of organisatie is? Een gastvrijheidsonderzoek is de ultieme tool om inzicht te krijgen in de beleving van de klant op dit gebied. Met deze inzichten kun je vervolgens de klantervaring naar een hoger niveau tillen.

Het richt zich op alle aspecten van de klantinteractie, van het eerste contact tot het afscheid. Door middel van dit onderzoek meten we de effectiviteit van de klantenservice, de vriendelijkheid van het personeel, de kwaliteit van de dienstverlening en nog veel meer.

Voordelen gastvrijheidsonderzoek

Met een gastvrijheidsonderzoek ontdek je waar nog verbeteringskansen liggen om klanten de meest onvergetelijke ervaring te bieden. Een gastvrijheidsonderzoek is namelijk van onschatbare waarde wanneer je streeft naar klanttevredenheid en succes. Hier zijn 4 redenen om een gastvrijheidsonderzoek uit te laten voeren:

  1. Klanttevredenheid verbeteren: Het helpt je begrijpen hoe tevreden klanten zijn met de ervaring die ze bij jouw bedrijf hebben.
  2. Sterke en zwakke punten identificeren: Het onderzoek onthult waar je bedrijf qua gastvrijheid in uitblinkt en waar je nog kunt verbeteren om de algehele klantbeleving te versterken.
  3. Medewerkerstraining en ontwikkeling: Het onderzoek geeft inzicht in gebieden waar medewerkers extra training en ondersteuning kunnen gebruiken om een gastvrije sfeer te creëren.
  4. Concurrentievoordeel behalen: Door gastvrijheid te prioriteren, kun je je onderscheiden van concurrenten en klanten aan je binden.

Kortom, een gastvrijheidsonderzoek kan de klanttevredenheid verhogen, waardevolle inzichten geven omtrent medewerkers en kan een concurrentievoordeel opleveren. Door het begrijpen van de behoeften en verwachtingen van gasten kun je de dienstverlening optimaliseren en je bedrijf laten groeien.

Hoe werkt het?

De onderzoekers van Onderzoekdoen.nl zijn experts in het doen van onderzoek. Met behulp van onze geavanceerde tool maken zij een uitgebreide analyse van de gastvrijheidsbeleving binnen jouw bedrijf. We zorgen ervoor dat er feedback verzamelt kan worden bij klanten, observeren interacties en analyseren resultaten om waardevolle inzichten te genereren.

Na het gastvrijheidsonderzoek ontvang je een gedetailleerd rapport met alle bevindingen. We benadrukken je sterke punten en bieden concrete aanbevelingen om eventuele zwakke punten aan te pakken. Met deze waardevolle inzichten kun je jouw bedrijfsstrategie finetunen om de klanttevredenheid te vergroten en een uitmuntende klantbeleving te realiseren.

Gastvrijheidsonderzoek laten uitvoeren door Onderzoekdoen.nl

Wil je het onderzoek liever (deels) uitbesteden aan professionals? Dan helpen onze onderzoekers je graag bij het opstellen en uitvoeren van een gastvrijheidsonderzoek onder jouw gasten. Wil je graag meer informatie en een offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel direct naar 050 - 55 32 690.

Meer informatie?

Ervaar zelf hoe ons gastvrijheidsonderzoek kan bijdragen aan de tevredenheid van jouw gasten.

FAQ

Bekijk hier antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat is de doorlooptijd van een onderzoek?

Een onderzoek is opgedeeld in drie fases. Fase 1 (opstellen onderzoek) en Fase 2 (data verzameling) duren gemiddeld 2-3 weken. Voor Fase 3 (analyse en rapportage) staat max. 3 weken. De doorlooptijd van een volledig onderzoek komt dus uit op max. 9 weken.

Wat zijn de kosten voor het laten uitvoeren van dit onderzoek door Onderzoekdoen.nl?

De kosten voor het uitvoeren van dit onderzoek hangt van verschillende factoren af. Enkele van deze factoren zijn het aantal groepen in je respondentengroep, de manier van data verzameling en de omvang van je onderzoek. We sturen je graag kosteloos en vrijblijvend een projectvoorstel op maat.

Hoe zit het met de privacy / AVG?

Bij het uitvoeren van een onderzoek volgen we strikt de AVG. Voor respondenten komt een privacyverklaring beschikbaar en met klanten stellen we een verwerkersovereenkomst op.

Kan ik het onderzoek ook zelf uitvoeren?

Met onze enquêtetool zou je het onderzoek ook zelf kunnen uitvoeren. Echter niet ieder onderzoek leent zich ervoor om het onderzoek zelf uit te voeren, bijvoorbeeld omdat het om een complex onderzoek gaat. Neem contact met ons op om te bepalen of je het onderzoek zelf zou kunnen uitvoeren of dat het beste is dat wij dit voor je doen.

Hoe zorgen we voor voldoende respons voor het onderzoek?

Afhankelijk van je doelgroep gaan we kijken naar een passende methode voor het verzamelen van voldoende respons. Ook heeft Onderzoekdoen.nl een panel met 65.000 respondenten welke we kunnen gebruiken voor jouw onderzoek

Hoeveel ervaring hebben jullie met gastvrijheidsonderzoek?

Wij hebben inmiddels vele gastvrijheidsonderzoeken uitgevoerd. In een online overleg bespreken we graag een aantal cases.

medewerkers onderzoekdoen.nl

Medewerkers betrokken bij dit onderzoek

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.
Onze onderzoek specialisten helpen je graag verder!