Training onderzoeksvaardigheden

Goed onderzoek doen is belangrijk. Het helpt om exact die inzichten te verkrijgen die je nodig hebt, zodat jij of jouw organisatie vooruit kan.

  • Binnen 1 werkdag jouw specifieke onderzoeksvoorstel
  • Persoonlijk contact
  • Kosteloos advies

Waarom een training onderzoeksvaardigheden?

Goed onderzoek doen is niet eenvoudig, hoewel dat in eerste instantie vaak wel wordt gedacht: “hoe moeilijk kan het zijn om een paar vragen op te stellen?”.

Waarna men er tijdens de dataverzameling of bij het verwerken van de resultaten achter komt dat er vragen niet, onnodig of onjuist gesteld zijn. En waar moet je eigenlijk allemaal rekening mee houden bij het verzamelen van je data en bij het analyseren en interpreteren van de resultaten?

Wat ga je leren?

In de training ‘Goed onderzoek doen’ worden al deze vragen beantwoord, en meer. Tijdens de training wordt het gehele onderzoeksproces behandeld, inclusief alle do’s en don'ts. Wanneer de deelnemers gebruik (wensen te) maken van de enquêtetool van Onderzoekdoen.nl, dan is het mogelijk om de mogelijkheden van deze tool te integreren in de training.

Tijdens de interactieve training is er vanzelfsprekend ook voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Hoe werkt het?

De training wordt op een door jou gewenste locatie gegeven door een gespecialiseerde trainer van Onderzoekdoen.nl. De training duurt twee uur. Eventueel kan de training met een twee uur durende workshop, waarin deelnemers zelfstandig met vragenlijsten aan de slag gaan, worden uitgebreid tot een training van vier uur.

onderzoeksvaardigheden

Training aanvragen

Zijn er in jouw organisatie meerder mensen die regelmatig een vragenlijst versturen? Denk je dat de training ‘Goed onderzoekdoen’ ook voor jou/jullie van toegevoegde waarde is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel direct naar 050 - 55 32 690.

Meer informatie?

Ervaar zelf hoe onze training onderzoeksvaardigheden jou waardevolle inzichten kan geven.

Een selectie van onze tevreden klanten:

Logo fijn wonen
Logo Marente
Logo gemeente Amsterdam
Logo De Huismeesters
logo gemeente Oldebroek
Logo thuis
Logo gemeente het Hogeland
logo gemeente Arnhem
Logo lieven de key
Logo fijn wonen
Logo Marente
Logo gemeente Amsterdam
Logo De Huismeesters
logo gemeente Oldebroek
Logo thuis
Logo gemeente het Hogeland
logo gemeente Arnhem
Logo lieven de key

FAQ

Bekijk hier antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat is de doorlooptijd van een onderzoek?

Een onderzoek is opgedeeld in drie fases. Fase 1 (opstellen onderzoek) en Fase 2 (data verzameling) duren gemiddeld 2-3 weken. Voor Fase 3 (analyse en rapportage) staat max. 3 weken. De doorlooptijd van een volledig onderzoek komt dus uit op max. 9 weken.

Wat zijn de kosten voor het laten uitvoeren van dit onderzoek door Onderzoekdoen.nl?

De kosten voor het uitvoeren van dit onderzoek hangt van verschillende factoren af. Enkele van deze factoren zijn het aantal groepen in je respondentengroep, de manier van data verzameling en de omvang van je onderzoek. We sturen je graag kosteloos en vrijblijvend een projectvoorstel op maat.

Hoe zit het met de privacy / AVG?

Bij het uitvoeren van een onderzoek volgen we strikt de AVG. Voor respondenten komt een privacyverklaring beschikbaar en met klanten stellen we een verwerkersovereenkomst op.

Kan ik het onderzoek ook zelf uitvoeren?

Met onze enquêtetool zou je het onderzoek ook zelf kunnen uitvoeren. Echter niet ieder onderzoek leent zich ervoor om het onderzoek zelf uit te voeren, bijvoorbeeld omdat het om een complex onderzoek gaat. Neem contact met ons op om te bepalen of je het onderzoek zelf zou kunnen uitvoeren of dat het beste is dat wij dit voor je doen.

Hoe zorgen we voor voldoende respons voor het onderzoek?

Afhankelijk van je doelgroep gaan we kijken naar een passende methode voor het verzamelen van voldoende respons. Ook heeft Onderzoekdoen.nl een panel met 65.000 respondenten welke we kunnen gebruiken voor jouw onderzoek

Hoeveel ervaring hebben jullie met het geven van een training onderzoeksvaardigheden?

Wij hebben inmiddels vele verschillende trainingen gegeven aan uiteenlopende bedrijven en organisaties. In een online overleg bespreken we graag een aantal voorbeelden.

onderzoek doen

Medewerkers betrokken bij onze trainingen

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.
Onze onderzoek specialisten helpen je graag verder!