Rijksoverheid

Rijksoverheidsdiensten maken veelvuldig gebruik van onze diensten. Bijvoorbeeld voor het meten van tevredenheid onder burgers of voor het uitvoeren van een onderzoek onder medewerkers. De Rijksoverheid kiest voor ons, omdat wij onze informatiebeveiliging en AVG aantoonbaar op orde hebben. Onze betrokken en toegankelijke medewerkers helpen jou graag op weg en zijn bekend met de specifieke behoefte van de Rijksoverheid.

Onderzoek binnen de Rijksoverheid

Onderzoekdoen.nl heeft geruime ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoeken voor de Rijksoverheid. We zijn er trots op dat zeven van de twaalf ministeries gebruikmaken van onze diensten. We kunnen een onderzoek binnen de Rijksoverheid full service uitvoeren, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf onderzoek te doen met één of meerdere van onze onderzoekstools: de enquêtetool, Klantmonitor of feedback zuil.

Hoe werkt een onderzoek voor de Rijksoverheid?

Onze specialisten helpen graag met het opzetten en uitvoeren van jouw onderzoek. Een onderzoek voor de Rijksoverheid verloopt op basis van de volgende 4 stappen:

1. Doelstelling bepalen

Allereerst formuleren we duidelijke doelstellingen, zodat we goed weten waar het onderzoek voor dient. Vervolgens stellen we relevante vragen op die nodig zijn om tot de juiste inzichten te komen.

2. Dataverzameling

De vragenlijst wordt verspreid onder de respondenten met behulp van onze enquêtetool. Dit doen wij bijvoorbeeld via e-mail, telefonisch of op locatie. Het is hierbij ook mogelijk om gebruik te maken van een onderzoekspanel voor een gegarandeerd aantal respondenten.

3. Analyse en presentatie

Met behulp van onze tool kunnen we de resultaten bekijken. Deze worden vervolgens grondig geanalyseerd door onze ervaren onderzoekers. Alle verzamelde data wordt tot slot overzichtelijk weergegeven in grafieken en tabellen. Tijdens de presentatie van het onderzoek worden alle bevindingen gedeeld en uitgebreid toegelicht.

4. Actiepunten

Aan de hand van de verkregen nieuwe inzichten kunnen er concrete actiepunten opgesteld worden om verbeteringen door te voeren waar nodig.

Aanbesteding aanmelden

Wij schrijven actief in op relevante aanbestedingen van de Rijksoverheid. Heeft jouw organisatie op dit moment een relevante aanbesteding open staan? Dan kun je de aanbesteding bij ons aanmelden.

Contactpersoon

jelmer baken
Jelmer Baken MSc
Directeur Onderzoekdoen.nl

In 2015 ben ik begonnen met Onderzoekdoen.nl. Sindsdien heb ik Onderzoekdoen.nl uitgebouwd tot een gerenommeerd onderzoeksbureau. Ik ben verantwoordelijk voor de koers van Onderzoekdoen.nl.

Voor deze organisaties verzamelen wij inzichten:

icon lightning

Onderzoeken voor
de Rijksoverheid

Bruikbare en betrouwbare data vormen de basis voor het nemen van de juiste managementbeslissingen.

Tevreden medewerkers zijn loyaler aan de organisatie en zetten vaak net even dat stapje extra voor jouw klanten of collega's.

Met de NPS meting krijg je antwoord op de vraag: In welke mate zou je bedrijf of product X aanraden aan vrienden/familie/collega’s?

Met het Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) onderzoek kun je eventuele problemen bij medewerkers op tijd aanpakken.

De Customer journey (klantreis) geeft inzicht in de reis die jouw potentiële klant aflegt van oriëntatie tot aankoop van jouw product.

Ontvang via meerdere, relevante bronnen feedback over een medewerker. Hierdoor krijg je een objectiever en vollediger beeld.

Klanten die jouw organisatie hoog waarderen, besteden meer geld, doen herhaaldelijke aankopen en informeren familie en vrienden.

Onderzoekstools

Zelf onderzoek doen

Naast het laten uitvoeren van onderzoeken, is het ook mogelijk om zelf onderzoek te doen. Dit kan met behulp van onze producten.

man enquete invullen

Enquête tool

Met onze gebruiksvriendelijke enquêtetool zet je snel en eenvoudig een onderzoek op.

vrouw enquete invullen

Klantmonitor

Met de Klantmonitor verzamel je reacties van klanten uit verschillende bronnen.

vrouw en kind enquete invullen zuil

Feedback zuil

Met de feedback zuil verzamel je klant ervaringen tijdens of net na de interactie.

Ervaringen

Wat zeggen jouw collega's?

"Wij maken gebruik van de enquêtetool van Onderzoekdoen.nl. Vanaf het eerste moment tot aan vandaag aan toe is er een goede klik tussen de organisaties: Onderzoekdoen.nl en Zorginstituut Nederland. Wat mij betreft een 9 op de schaal van 10. Er wordt altijd PRO actief meegedacht om te komen tot een gewenste oplossing. Niets is teveel als er wat wordt gevraagd. Als mijn gebruiker(s) ergens tegenaan lopen is er een prima ondersteuning van de support. 9 van de 10 keer wordt het dezelfde dag opgelost, in ieder geval binnen 24 uur."

René Schouten

(Medior) Functioneel Beheerder, Businessapplicaties & IT Services Zorginstituut Nederland

"Voor het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft Onderzoekdoen.nl een best complexe opdracht glansrijk uitgevoerd. Hierbij konden we rekenen op deskundigheid, goede bereikbaarheid, snelheid en meedenken met onze specifieke wensen. Het samenwerken met Jelmer en Maud was erg prettig. Mijn collega en ik bevelen dit bedrijf dan ook van harte aan!"
Merel coa

Merel Hollander

COA

"De samenwerking met Onderzoekdoen.nl is voortreffelijk. Jelmer en zijn team gaan geen uitdagingen uit de weg en denken met je mee. Bij Onderzoekdoen.nl zijn ze altijd bereid om tijd voor je te maken en proberen altijd tot een oplossing te komen.  Het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakt gebruik van de enquêtetool en de Klantmonitor van Onderzoekdoen.nl. Gebruikers zijn zeer tevreden over deze applicaties en kunnen op eigen initiatief contact opnemen met de supportafdeling, die ze uitstekend verder op weg helpt.  Wat de samenwerking helemaal prettig maakt, is dat we regelmatig contact hebben of alles nog naar behoefte verloopt. Dit initiatief neemt Onderzoekdoen.nl en kom je tegenwoordig niet meer veel tegen, maar wordt zeer gewaardeerd!"

Miquel Zonneveld

Functioneel Beheerder I-Team, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Waarom de overheid kiest voor Onderzoekdoen.nl

We lichten graag toe waarom de overheid al jaren voor ons kiest als betrouwbare partner op het gebied van onderzoek.

icon sheet

ISO-certificaten

Wij voldoen aan de ISO9001 en ISO27001. Al onze data wordt in Nederland opgeslagen. Mogelijkheid tot inzicht in onze infrastructuur. Ook worden we jaarlijks (succesvol) geaudit op beheersmaatregelen van de BIO BBN1.

icon smiley

Geruime ervaring

We hebben veel kennis en ervaring met de specifieke behoeften van de overheid. We zijn toegankelijk en denken graag mee.

icon user

Gebruiksvriendelijk

Onze producten zijn toegankelijk en eenvoudig in gebruik. Inclusief de mogelijkheid tot op maat gemaakte functionaliteiten.

Betrokken partners bij onze Rijksoverheid-onderzoeken

Je kunt onze diensten via deze partners inkopen: