Kwantitatief onderzoek

Binnen de onderzoekswereld spreek je van kwantitatief en kwalitatieve onderzoeksmethoden. Kwantitatief onderzoek richt zich op het verzamelen en analyseren van meetbare gegevens. Daarnaast biedt deze methode unieke mogelijkheden om trends, patronen en statistische verbanden te ontdekken.

Wat is een kwantitatief onderzoek?

Wanneer er behoefte is aan cijfermatige informatie, wordt er kwantitatief onderzoek uitgevoerd. Dit is een type onderzoek, waarbij antwoord wordt gegeven op vragen als ‘hoeveel procent van de doelgroep is tevreden?’, ‘hoeveel mensen hebben interesse in..?’ etc. Met een kwantitatief onderzoek kan je naar de mening van een respondent vragen maar ook naar feiten.

Een kwantitatief onderzoek laten uitvoeren door Onderzoekdoen.nl

Een onderzoek laten uitvoeren door Onderzoekdoen.nl biedt vele voordelen. Zo weet je zeker dat het onderzoek professioneel wordt uitgevoerd en dat de verzamelde data uitgebreid geanalyseerd wordt.

Enkele voorbeelden van onderzoeken die we eerder hebben uitgevoerd:

Hoe werkt het?

Onderzoekdoen.nl voert je onderzoek uit in drie fases stappen. In iedere fase word je meegenomen in het onderzoekproces zodat het onderzoek precies de juiste informatie naar bovenhaalt.

De drie fases van het onderzoeksproces:

1. Fase 1: Onderzoek opstellen

In de eerste fase bepalen we samen welke thema's voor je onderzoek van belang zijn. Aan de hand van deze thema's gaan wij aan de slag om een scherpe en beknopte vragenlijst op te stellen.

2. Fase 2: Data verzamelen

Nadat de vragenlijst is opgemaakt kan gestart worden met het verzamelen van de data. Hierbij wordt de volledige huisstijl van de organisatie waarvoor het onderzoek wordt uitgevoerd aangehouden. Respondenten kunnen het onderzoek invullen op een mobiele telefoon, tablet of computer. Ook is het mogelijk om de enquête op papier af te nemen.

3. Fase 3: Resultaten

Zodra de data verzameld is gaan we aan de slag om de data te analyseren. Op basis van de analyse maken we een heldere infographic op en lichten we de belangrijkste punten toe in een overleg op locatie. We leveren geen lange rapportages die niemand écht leest.

Kwantitatief onderzoek laten uitvoeren door Onderzoekdoen.nl

Een goede hamer maakt nog geen timmerman! Zelf geen tijd of kennis om zorgvuldig een kwantitatief onderzoek uit te voeren? Wij nemen graag je onderzoeksvraag uit handen. We hebben geruime ervaring en kennis in het opzetten en uitvoeren van kwantitatieve onderzoeken. Wil je graag meer informatie en een offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel direct naar 050 - 55 32 690.

Meer informatie?

Ervaar zelf hoe kwantitatief onderzoek jou waardevolle inzichten kan geven.

Een selectie van onze tevreden klanten:

FAQ

Bekijk hier antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat is de doorlooptijd van een onderzoek?

Een onderzoek is opgedeeld in drie fases. Fase 1 (opstellen onderzoek) en Fase 2 (data verzameling) duren gemiddeld 2-3 weken. Voor Fase 3 (analyse en rapportage) staat max. 3 weken. De doorlooptijd van een volledig onderzoek komt dus uit op max. 9 weken.

Wat zijn de kosten voor het laten uitvoeren van dit onderzoek door Onderzoekdoen.nl?

De kosten voor het uitvoeren van dit onderzoek hangt van verschillende factoren af. Enkele van deze factoren zijn het aantal groepen in je respondentengroep, de manier van data verzameling en de omvang van je onderzoek. We sturen je graag kosteloos en vrijblijvend een projectvoorstel op maat.

Hoe zit het met de privacy / AVG?

Bij het uitvoeren van een onderzoek volgen we strikt de AVG. Voor respondenten komt een privacyverklaring beschikbaar en met klanten stellen we een verwerkersovereenkomst op.

Kan ik het onderzoek ook zelf uitvoeren?

Met onze enquêtetool zou je het onderzoek ook zelf kunnen uitvoeren. Echter niet ieder onderzoek leent zich ervoor om het onderzoek zelf uit te voeren, bijvoorbeeld omdat het om een complex onderzoek gaat. Neem contact met ons op om te bepalen of je het onderzoek zelf zou kunnen uitvoeren of dat het beste is dat wij dit voor je doen.

Hoe zorgen we voor voldoende respons voor het onderzoek?

Afhankelijk van je doelgroep gaan we kijken naar een passende methode voor het verzamelen van voldoende respons. Ook heeft Onderzoekdoen.nl een panel met 65.000 respondenten welke we kunnen gebruiken voor jouw onderzoek

Hoeveel ervaring hebben jullie met kwantitatief onderzoek?

Wij hebben inmiddels vele verschillende kwantitatieve onderzoeken uitgevoerd. In een online overleg bespreken we graag een aantal cases.

medewerkers onderzoekdoen.nl

Medewerkers betrokken bij deze onderzoeksmethode

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.
Onze onderzoek specialisten helpen je graag verder!