Waarom klanttevredenheidsonderzoek

Door middel van een klanttevredenheidsonderzoek wordt informatie van klanten verzameld over hoe zij de klantbeleving ervaren. Dit is belangrijk om te verbeteren. Soms bevestigd een klanttevredenheidsonderzoek gedachten die al speelde binnen de organisatie, maar vaak levert het ook nieuwe inzichten op.

Waarom klanttevredenheidsonderzoek

Uit onderzoek blijkt dat dat klanten die jouw organisatie hoog waarderen, meer besteden, vaker terugkomen en vrienden en collega's informeren over deze unieke experience. Om als bedrijf bij de top te komen van meest "gewilde" bedrijven is het noodzakelijk om goed inzichtelijk te hebben wat je klanten waarderen zodat je hieraan concrete verbeterstappen kunt verbinden.

Onderzoekdoen.nl kan je op verschillende manieren ondersteunen bij het creëren van fans voor jouw organisatie. Om van klanten fans te kunnen maken is het noodzakelijk eerst te weten waar de organisatie nu staat. Hiervoor dient een klanttevredenheidsonderzoek. Je kunt zelf een klanttevredenheidsonderzoek opstellen en uitvoeren met onze enquête tool, of je kunt een full service onderzoek laten uitvoeren door Onderzoekdoen.nl.

Bekijk hier onze voorbeeldvragen klanttevredenheidsonderzoek. Het zorgvuldig uitvoeren van klanttevredenheidsonderzoek vereist kennis en ervaring!

Klanttevredenheidsonderzoek mogelijkheden

  • Zelf een klanttevredenheidsonderzoek opzetten? Met onze krachtige enquête tool kan je zelfstandig een professioneel klanttevredenheidsonderzoek opzetten
  • Naast een standaard klanttevredenheidsonderzoek kan je ervoor kiezen om "continu" klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren.
  • Wil je er zeker van zijn dat je onderzoek professioneel opgezet wordt en uitgevoerd wordt? Laat je onderzoek dan uitvoeren door de professionals van Onderzoekdoen.nl.

Wil je meer weten over het opstellen van een enquête? Lees dan ons artikel: enquête opstellen.

Klanttevredenheidsonderzoek full service laten uitvoeren door Onderzoekdoen.nl

We hebben uitgebreide ervaring met het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek, we zouden ook graag het klanttevredenheidsonderzoek voor jouw organisatie uitvoeren! We voeren het onderzoek uit in drie duidelijke stappen:

Fase 1

Samen bepalen we de thema's voor het onderzoek, op basis hiervan komen we met een voorstel voor de opzet van het onderzoek.

Fase 2

In de tweede fase verzamelen we de data. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail, maar ook door middel van een algemene link.

Fase 3

In de derde fase verwerken we de verzamelde resultaten en verwerken we dit tot een overzichtelijk rapport.

Weet je niet goed hoe je het beste een klanttevredenheidsonderzoek kunt uitvoeren voor jullie organisatie of wil je meer informatie over de specifieke mogelijkheden? Onze specialisten helpen je graag verder! Neem contact met ons op voor meer informatie en/of het aanvragen van een offerte.

Zelfstandig een klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren

Met behulp van onze enquête tool kan je eenvoudig een klantonderzoek opzetten in de huisstijl van de eigen organisatie.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel direct naar 050 - 55 32 690.

Meer informatie?

Ervaar zelf hoe ons klanttevredenheidsonderzoek jou waardevolle inzichten kan geven.

Een selectie van onze tevreden klanten:

FAQ

Bekijk hier antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat is de doorlooptijd van een onderzoek?

Een onderzoek is opgedeeld in drie fases. Fase 1 (opstellen onderzoek) en Fase 2 (data verzameling) duren gemiddeld 2-3 weken. Voor Fase 3 (analyse en rapportage) staat max. 3 weken. De doorlooptijd van een volledig onderzoek komt dus uit op max. 9 weken.

Wat zijn de kosten voor het laten uitvoeren van dit onderzoek door Onderzoekdoen.nl?

De kosten voor het uitvoeren van dit onderzoek hangt van verschillende factoren af. Enkele van deze factoren zijn het aantal groepen in je respondentengroep, de manier van data verzameling en de omvang van je onderzoek. We sturen je graag kosteloos en vrijblijvend een projectvoorstel op maat.

Hoe zit het met de privacy / AVG?

Bij het uitvoeren van een onderzoek volgen we strikt de AVG. Voor respondenten komt een privacyverklaring beschikbaar en met klanten stellen we een verwerkersovereenkomst op.

Kan ik het onderzoek ook zelf uitvoeren?

Met onze enquêtetool zou je het onderzoek ook zelf kunnen uitvoeren. Echter niet ieder onderzoek leent zich ervoor om het onderzoek zelf uit te voeren, bijvoorbeeld omdat het om een complex onderzoek gaat. Neem contact met ons op om te bepalen of je het onderzoek zelf zou kunnen uitvoeren of dat het beste is dat wij dit voor je doen.

Hoe zorgen we voor voldoende respons voor het onderzoek?

Afhankelijk van je doelgroep gaan we kijken naar een passende methode voor het verzamelen van voldoende respons. Ook heeft Onderzoekdoen.nl een panel met 65.000 respondenten welke we kunnen gebruiken voor jouw onderzoek

Hoeveel ervaring hebben jullie met klanttevredenheidsonderzoek?

Wij hebben inmiddels vele verschillende klanttevredenheidsonderzoeken uitgevoerd. In een online overleg bespreken we graag een aantal cases.

medewerkers onderzoekdoen.nl

Medewerkers betrokken bij dit onderzoek

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.
Onze onderzoek specialisten helpen je graag verder!