Mediquest

Onderzoekdoen.nl is officieel partner van Mediquest. Lees hieronder meer over deze toonaangevende partner in de gezondheidszorg.

Wat is Mediquest?

Mediquest is een organisatie binnen de gezondheidszorgsector die data over de zorg verzamelt en transparant maakt. Ze zijn in 2005 als pionier begonnen en inmiddels marktleider op dit gebied. Het is daarbij nog altijd hun missie om kwalitatief goede informatie te verzamelen die kan helpen bij het maken van betere zorgkeuzes.

Dit doen zij door gegevens van diverse bronnen te verzamelen en te verwerken. Hierdoor biedt Mediquest waardevolle inzichten aan haar klanten, variërend van ziekenhuizen en zorgverzekeraars tot overheidsinstanties en onderzoeksorganisaties. Deze inzichten worden onder andere gebruikt om de kwaliteit van zorg te monitoren, de effectiviteit van behandelingen te evalueren en beleidsbeslissingen te ondersteunen.

Doelstellingen Mediquest

Een van de belangrijkste doelstellingen van Mediquest is het bevorderen van evidence-based practice binnen de gezondheidszorg. In de praktijk betekent dit dat zorgverleners bij het behandelen van patiënten rekening houden met wetenschappelijk onderzoek, klinische studies en data-analyse om de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

Mediquest voorziet hen hierin van nauwkeurige en betrouwbare gegevens. Ze bieden een combinatie van onderzoek, zorginhoud, data science en IT, waardoor er voor elk vraagstuk een passende data-oplossing te vinden is. Daarbij streeft Mediquest naar een open aanpak, omdat ze het belangrijk vinden dat de consument en professional erop vertrouwt dat de informatie betrouwbaar tot stand is gekomen.

Doelgroepen Mediquest

De doelgroepen van Mediquest zijn divers en omvatten verschillende stakeholders binnen de gezondheidszorg. Zorginstellingen, waaronder ziekenhuizen, klinieken en huisartsenpraktijken, maken gebruik van de diensten van Mediquest om hun prestaties te meten en benchmarks te vergelijken.

Zorgverzekeraars vertrouwen op de gegevens van Mediquest om de kwaliteit van zorg voor hun verzekerden te waarborgen. Overheidsinstanties maken gebruik van de expertise van Mediquest bij het formuleren van beleid en het uitvoeren van onderzoek naar volksgezondheidskwesties.

mediquest

Mediquest en Onderzoekdoen.nl

Als onderzoeksbureau voeren wij regelmatig de PREM uit voor verschillende zorgaanbieders. Voordat de jaarlijks verplichte PREM goedgekeurd kan worden, moet deze allereerst door de keuring van Mediquest. Pas daarna heeft de zorginstelling voldaan aan de kwaliteitsmeting voor dat jaar.

Maatstaven goedkeuring door Mediquest

Een databestand dat aan Mediquest wordt aangeleverd, moet voldoen aan strenge opmaakeisen. Voor iedere cliënt, ook zij die niet hebben deelgenomen, wordt informatie aangeleverd. Deze informatie bevat onder andere:

  • Het KVK-nummer;
  • De AGB-code;
  • Naam van de organisatie en afdeling;
  • Bewijs van toestemming van de cliënt;
  • Bewijs van deelname cliënt incl. toelichting waarom wel/niet;
  • ‍De methode en het moment van dataverzameling
  • De antwoorden op de verschillende standaardvragen.

Alleen bestanden die volledig en exact zijn ingericht volgens de eisen van Mediquest worden geaccepteerd.

Partner worden van Onderzoekdoen.nl?

Wil je graag meer informatie over een mogelijke samenwerking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel direct naar 050 - 55 32 690.

Meer informatie?

Heb je een vraag over onze samenwerking met Mediquest? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Een selectie van onze tevreden klanten:

FAQ

Bekijk hier antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat is de doorlooptijd van een onderzoek?

Een onderzoek is opgedeeld in drie fases. Fase 1 (opstellen onderzoek) en Fase 2 (data verzameling) duren gemiddeld 2-3 weken. Voor Fase 3 (analyse en rapportage) staat max. 3 weken. De doorlooptijd van een volledig onderzoek komt dus uit op max. 9 weken.

Wat zijn de kosten voor het laten uitvoeren van dit onderzoek door Onderzoekdoen.nl?

De kosten voor het uitvoeren van dit onderzoek hangt van verschillende factoren af. Enkele van deze factoren zijn het aantal groepen in je respondentengroep, de manier van data verzameling en de omvang van je onderzoek. We sturen je graag kosteloos en vrijblijvend een projectvoorstel op maat.

Hoe zit het met de privacy / AVG?

Bij het uitvoeren van een onderzoek volgen we strikt de AVG. Voor respondenten komt een privacyverklaring beschikbaar en met klanten stellen we een verwerkersovereenkomst op.

Kan ik het onderzoek ook zelf uitvoeren?

Met onze enquêtetool zou je het onderzoek ook zelf kunnen uitvoeren. Echter niet ieder onderzoek leent zich ervoor om het onderzoek zelf uit te voeren, bijvoorbeeld omdat het om een complex onderzoek gaat. Neem contact met ons op om te bepalen of je het onderzoek zelf zou kunnen uitvoeren of dat het beste is dat wij dit voor je doen.

Hoe zorgen we voor voldoende respons voor het onderzoek?

Bij het uitvoeren van de verplichte PREM levert de zorginstelling ons een lijst met alle deelnemers aan. Aan de hand van deze respondenten-lijst doen wij twee belrondes. Uit onze ervaring blijkt dat dit over het algemeen voldoende respons oplevert om te kunnen voldoen aan de jaarlijkse PREM.

Hoeveel ervaring hebben jullie met Mediquest

Wij werken inmiddels al een aantal jaren samen met Mediquest. Indien je hier meer over wilt weten kun je contact met ons opnemen. We lichten de samenwerking graag toe.

medewerkers onderzoekdoen.nl

Medewerkers betrokken bij Mediquest

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.
Onze onderzoek specialisten helpen je graag verder!